Workshops & lessen

Voor scholieren 

Voor VMBO, MBO, VO onder- en middenbouw verzorg ik workshops en korte lessenreeksen over kritisch denken, jezelf beter leren kennen,  mensenrechten en ‘consious consumerism’, oftewel hoe kun je duurzamer consumeren. 

Voor onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen

Voor docenten, schoolleiding, ouders en leerlingen verzorg ik Open Lessen Burgerschap. Dit is een reeks lessen bedoeld om inzicht te krijgen in wat er binnen de school al gebeurt aan burgerschapsonderwijs, en waar nog wensen liggen. Deelnemers werken actief samen en creëren een vakoverstijgende ‘road map’. 

1. Zelfanalyse

Jaren geleden heb ik de ’16 personalities’ test gedaan. De uitkomst was toen, net als nu, dat ik het ‘Mediator’ type ben; de bemiddelaar. De (Engelse)

Lees meer

3. Sollicitatiebrief

Op 8 juni schreef ik per mail onderstaande sollicitatie naar een stageplek op het Arentheem College in Arnhem. Deze e-mail heeft geresulteerd in een gesprek met

Lees meer
Default thumbnail

4. Leerdoelen

De leerdoelen die ik wil bereiken tijdens mijn (eerste) stage zijn dat ik meer inzicht wil krijgen in hoe een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs reilt en

Lees meer
1 2 3 16

Open Lessen Burgerschap

In het najaar van 2021 start een reeks van vijf Open Lessen Burgerschap; lessen bedoeld voor onderwijsprofessionals, leerlingen, ouders en andere betrokkenen. De open lessen zijn thematisch ingedeeld en duren ca. 3 uur. Een deel van de les wordt besteed aan verdieping en verbreding van kennis, de overige tijd wordt in groepen gewerkt aan praktische, vakoverstijgende toepassingen.

Doel van de open lessen is om iedereen die betrokken is bij jouw school de gelegenheid te geven meer te weten over wat burgerschapsonderwijs inhoudt; wat wettelijk verplicht is en waar de speelruimte zit, en om actief mee te bouwen aan  burgerschapsonderwijs dat past bij jouw school. Kernwoorden zijn vakoverstijgend, creatief, doelgericht en in samenwerking met elkaar.

In september verschijnt het programma op deze website en op de linkedIn pagina van de groep Burgerschap

afbeelding: Pearson Global Citizenship