Inclusive school

Op 2 December 2020 nam ik als spreker deel aan een internationaal congres over inclusie op scholen, georganiseerd door de faculteit voor pedagogiek van de VIKO, University of Applied Sciences in Litouwen. Doel van de bijeenkomst: “Wetenschappelijke kennis en goede praktijken verspreiden om inclusief onderwijs te waarborgen. Dit als voorwaarde voor onderwijs van hoge kwaliteit, en het creëren en onderhouden van een harmonieuze mondiale en Europese samenleving.”

Na een blik op de actuele stand van zaken rondom inclusie en diversiteit in Nederland (minder rooskleurig dan menigeen denkt) heb ik een aantal inspirerende voorbeelden genoemd. Niet alleen op het gebied van onderwijs, maar maatschappijbreed. Een verslag van de bijeenkomst staat in een Litouwse krant, dankzij google translate is het prima te lezen (al ben ik in het artikel wel de heer Muder geworden, maar who cares)> Mokymas(is) įtraukioje mokykloje – nesibaigianti kelionė | tv3.lt

De links naar genoemde voorbeelden en filmpjes vind je hieronder. Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Volg me dan op LinkedIn: Wilma Mulder | LinkedIn. Ik deel regelmatig mooie voorbeelden, workshops en andere informatie uit mijn netwerk.