Bloemen, spechten en ballonnen; hoe een schilderij tot een verhuizing leidt.

Start

De musea, bioscopen en theaters zijn alweer een tijdje gesloten. Dat is niet alleen jammer voor de aanbieders en voor de genieters van cultuur, maar laat ook mogelijke economische ‘bijvangst’ liggen. Zo heeft bij ons een museumbezoek geleid tot de aankoop van een nieuw huis, waardoor Helmond straks een ondernemer / docent, een ICT-er en een energieke tiener rijker is.

 

Tien jaar geleden kwam ik voor het eerst van mijn leven in Helmond. Aanleiding was de expositie van Gé-Karel van der Sterren, in museum Helmond. Ik was in het goede gezelschap van mijn man, onze zoon die toen drie jaar oud was en mijn schoonouders. De metersgrote doeken met dikke lagen kleurige verf verrukten ons allemaal, van oma tot kind. Ik ben geen kunstcriticus dus zal ik me verschonen van het beschrijven van de werken, maar de doeken hebben grote indruk gemaakt en ik wil ze heel graag weer eens beleven.

De kunst en het mooie museum hebben een gunstige indruk van het stadje Helmond achtergelaten. Zo gunstig zelfs dat ik recentelijk bij het zoeken naar een woning in of rond Eindhoven, speciale aandacht aan Helmond besteedde.

Er gebeurt veel in Helmond; er komen steeds meer parkjes en ‘tiny forests’, hele wijken worden duurzaam gerenoveerd, er is het ambiteuze Brainport Smart District en Helmond experimenteert met een ‘Fabulos’ zelfrijdende bus. Allemaal ontwikkelingen die uitzicht bieden op een groenere, innovatieve en duurzame stad. 

Ook is er een mooi cultureel aanbod met diverse musea, een schitterend Speelhuis, het Annatheater, en de bruisende Cacaofabriek. Naast de Cacaofabriek verschijnt een nieuwe woonwijk in een waterrijk gebied, het kanaal De Aa wordt er speciaal een stukje voor doorgetrokken. Hier hebben wij onze nieuwe woning gevonden dus dit jaar verruilen we het prachtige Arnhem voor Helmond. Een stap die we misschien nooit gezet hadden als we niet op het spoor gezet waren door ons bezoek aan museum Helmond. Zodra het weer kan vind je me daar; ik wil opnieuw genieten van ‘Bloemen, spechten en ballonnen’.