Wilma Mulder

Ik ben (co)auteur en uitgever/distributeur van boeken, spellen en educatieve producten die gericht zijn op dialoogbevordering en zelfzorg. Ook beheer ik samen met Jeannette Ooink vanaf 2009 ‘Awearness Fashion’, een platform voor de promotie van duurzame mode. Samen met stichting Lezen en Schrijven en stichting Vitanos heb ik lesmateriaal ontwikkeld voor gezonde, budgetvriendelijke kooklessen waarbij de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen worden versterkt. Incidenteel verzorg ik gastlessen Mensenrechten voor Amnesty International, en begeleid ik Mensenrechtendialogen.

Het maken van aansprekende (les) materialen en het geven van lessen en workshops waarmee mensen geholpen worden om beter voor zichzelf te zorgen, beter te weten wat hun rechten en (sociale) plichten zijn, beter met elkaar en met hun omgeving om te gaan, is voor mij het werk waarin ik creatief, sociaal, innovatief en van betekenis kan zijn. Ik werk aan eigen producten en in opdracht, voor meer info kun je mijn bedrijfswebsite www.taleswapper.com bezoeken. 

Vanaf september 2019 volg ik de HBO opleiding filosofie en burgerschap aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie te Utrecht. Tijdens en na de studie wil ik graag samenwerken aan onderwijsvernieuwing en het maken van lesmateriaal op het gebied van Filosofie, Burgerschap en Zelfzorg.

Foto door Rosa van Ederen

spellen, workshops en lessen

TALESWAPPER Publishing & Events is een uitgeverij gericht op ontmoeting en dialoog. Wij ontwikkelen producten en organiseren evenementen die mensen wereldwijd met elkaar verbinden en zijn actief in het onderwijs, de zorg en sociale ondernemingen. Het bordspel 360 Verhalen is de eerste publicatie van TALESWAPPER en werd in 2015 ook in het Engels en Duits uitgebracht, met de naam 360 STORIES. Inmiddels zijn er diverse andere producten in het portfolio opgenomen.

Samenwerken?
Ik werk graag samen met andere creatieve, sociale ondernemers aan (eductieve) materialen met positieve impact op de wereld. Ontmoeting, dialoog en begrip zijn daarbij sleutelwoorden. Wil je zelf een spel, boek of ander product publiceren? Of heb je al een mooi product dat goed bij TALESWAPPER past? Bekijk dan de mogelijkheden tot samenwerken of neem contact op.

Verhalen uitwisselen verbindt mensen met elkaar. Wanneer je jouw levensverhalen vertelt, en naar de verhalen van andere mensen luistert, gebeurt er iets wonderlijks. Er ontstaat herkenning, je ziet de overeenkomsten. En de verschillen, die leer je beter begrijpen.

Het 360 STORIES bordspel brengt mensen samen en opent gesprekken over onderwerpen die niet zo vaak ter tafel komen. Omdat ze gevoelig liggen, of juist omdat ze zo alledaags zijn dat je vergeet er even bij stil te staan. Tijdens een 360 STORIES café worden gasten door het bordspel uitgedaagd een écht persoonlijk verhaal te vertellen. Het bord bepaalt het gespreksonderwerp dus niemand weet van te voren welk verhaal wordt verteld. Op een ontspannen manier ontmoet je nieuwe mensen of verdiep je bestaande contacten.

Bekijk de agenda voor geplande 360 STORIES cafés of neem contact op als je zelf een 360 STORIES café wilt hosten.

Sinds 2009 werk ik samen met Jeannette Ooink aan het verduurzamen van de modewereld, via ons platform Awearness FashionWij werken voor en samen met consumenten, modeproducenten, retail, onderwijs en andere instellingen.

Awearness Fashion verzorgt workshops en gastlessen voor modeconsumenten, studenten, docenten, het bedrijfsleven en de overheid. In een actieve workshop van ca. 1,5 uur krijgen deelnemers informatie over fair fashion en gaan ze aan de slag met hun eigen duurzame mode mogelijkheden.

Onze gastlessen zijn actueel en interactief. Leerlingen maken (nader) kennis met materialen, innovaties en duurzaamheidswaarden zoals circulaire economie en liefde voor kleding & textiel.

Voor docenten bieden wij een verdiepend programma, zodat ze aan de slag kunnen met het maken van eigen lesmateriaal.

Neem svp contact op voor gastlessen, lezingen en workshops. Meer informatie vind je op www.awearness-fashion.nl.

 

Koken binnen je budget – cursus voor mensen die laaggeletterd zijn. De basisvaardigheden lezen, schrijven, rekenen en met de computer omgaan kun je prima verbeteren tijdens een kookcursus. Voor Stichting Vitanos heb ik, in samenwerking met de Stichting Lezen en Schrijven, een lesboek en een kookboek gemaakt waarin aandacht wordt besteed aan gezond eten, inkopen binnen je budget, recepten opzoeken en aanpassen, hygiëne en bewaren en natuurlijk het koken en samen lekker eten! 

Koken op school. Koken binnen het onderwijs verdient herwaardering. Niet alleen is koken een leuke en effectieve manier om allerlei vaardigheden zoals lezen en (be)rekenen te oefenen, het is ook een belangrijk onderdeel van zelfzorg. Daarnaast is samen koken en eten bij uitstek een manier om mensen ontspannen met elkaar in gesprek te brengen en te verbinden. Voor het primair en secundair onderwijs verzorg ik met liefde kooklessen op maat. Meer informatie vind je op de kookwebsite www.crudecook.com

Ik werk aan een korte lessenreeks ‘Kritisch denken’, bestemd voor de onder- en middenbouw van het voortgezet onderwijs. Een eerste opzet staat hier.

Voor Amnesty International verzorg ik lessen Mensenrechten, in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Ook kun je me inzetten als begeleider bij Mensenrechtendialogen. Neem svp  contact op voor meer info.

Mensenrechten en filosofie hebben een nauwe relatie. Graag verwijs ik naar een online tekst van Amnesty International, waarin de visie op mensenrechten van diverse filosofen wordt toegelicht. Een deel van de tekst staat hier.